Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Maroko IX. - Kúsok marockej kuchyne (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť

Nádhera,

útok na moje chuťové poháriky!!
Maroko je veľmi zaujímavá krajina....
 
Hodnoť

A recept

na to Tajine by nebol?
 

 

takze presny recept neviem...ale z pocutia a z videnia sa robi asi takto: do nadoby sa hodi maso so zeleninou (moze byt samozrejme aj bez masa), ktore sa dusi v štave dlhsiu dobu..vacsinou na malom plameni, alebo uhlikoch...po niekolkych hodinach by sa malo vsetko spolu dobre podusit..maso a zelenia pusti stavu a moze sa servirovat...zelenina je najcastejsie - rajciny, zemiaky, olivy..ale da sa dat vselico podla chuti :) serviruje sa priamo z nadoby v ktorej sa robil...do omacky sa moze namacat chlieb..a je to :)
 

 

Pokiaľ mám skúsenosti s ich kuchyňou, tak najdôležitejšie sú koreniny, ktoré sú na severe afriky krajinu od krajiny rozdielne a niekedy pre nás nezvyklé.
 

 

tak to je pravda..pre maroko je typicke korenie..Ras-el-Hanout ktore pridavaju takmer do kazdeho jedla..ide o zmes 35 korenin :)
 

 

uplne najdolezitejsi je citron .. bez neho a oliv to nechyti tu spravnu chut! :)
 
Hodnoť

 

najväčšou delikatesou bola jednoznačne marocká čokoládka..:)
 
Hodnoť

a a a

nedá mi nepochváliť tvoj cestovateľský blog, tomáš..zatiaľ najlepší, na aký som na SMEčku natrafila..profesionálny z obsahovej aj formálnej stránky, vidno, že si dáš naozaj záležať..samozrejme, chválim bez akejkoľvek ambície vtierať sa do priazne, či nebodaj do nejakých telesných otvorov..:)..len si myslím, že ak má niečia činnosť zmysel aj pre iné bytosti, nemala by ostať bez povšimnutia a spätnej väzby..vo mne tvoj marocký cyklus sprítomnil všetky zážitky z minuloročnej dovolenky v tejto úžasnej krajine, za čo pekne ďakujem..:)..nepochybne v tebe drieme duša nefalšovaného dobrodruha, a ja jej prajem, aby sa napĺňala len a len príjemnými zážitkami z ciest..:)
p.s.: nepotrebuješ náhodou parťáčku??..;))
 


Najčítanejšie


  1. Miroslav Ferkl: Vysnívaný dom Igora Matoviča. 4 018
  2. Martin Ondráš: Mičovskému kolabuje rezort, minister mlčí..... 3 181
  3. Rudolf Pado: Kde sa túla zdravotnícky odpad z celoplošného testovania na Covid-19? 2 920
  4. Jozef Sitko: Je ešte Sulík politikom vládnym či už opozičným? 2 506
  5. Karolína Olšavská: Vlastnou hlavou 2 - recenzia alebo Ako chutí moc 1 430
  6. Július Kovács: Kotlebovci sa vyhražali Matovičovi smrťou, pred jeho dom doniesli truhlu a vence 1 378
  7. Maroš Chmúrny: Škandál u sv. Michala, kus dobrej roboty a nová funkcia 1 262
  8. Peter Gregor: Safari pod Tatrami 1 241
  9. Peter Lacina: Kto vie čo je mastektómia, nech zdvihne ruku 1 142
  10. Roman Kebísek: Časť slovenských rozprávok od Dobšinského sa podobá nemeckým od Grimmovcov 1 127

Rebríčky článkov


  1. Marian Vojtko: Odstrániť riziko - a úplne...
  2. Peter Biščo: Pani Iveta Radičová hľadá politickú kultúru terajšej vlády.
  3. Ján Škerko: O výhre, peniazoch a sexe
  4. Jozef Kovalík: Sám
  5. Jan Vaněra: SLOVENSKO-MAĎARSKÉ POHRANIČIE V OKOLÍ RIEKY IPEĽ - 7.11.2020
  6. Miriam Studeničová: Životná potreba svätenia sviatočného dňa!
  7. Peter Ďuroška: Nadácia SPP podporila projekt zrakovo postihnutých športovcov
  8. Michal Kováč: Ako sa IBM zo straty vrátila späť k ziskom
  9. Ivan Čarnogurský: KEĎ SA VLÁDNUTIE STÁVA OBSAHOVO NEPODSTATNÉ
  10. Július Kovács: Dr.Bukovský zľahčuje covid a zarába na tom mesačne okolo 5000 eur, pomôžte mi ho odstáviť


Už ste čítali?